Permanente wenkbrauwen

PERMANENTE WENKBRAUWEN

Perfecte wenkbrauwen, zélfs als je in de ochtend wakker wordt. Dat wil je toch?! Lees hieronder over de technieken die wij hiervoor gebruiken. Welke het beste bij jou past? Daarin adviseren we je graag.

Altijd perfecte wenkbrauwen dankzij permanente make-up


Bij Medi Spa gebruiken we permanente make-up (PMU) voor het pigmenteren van wenkbrauwen of lippen en het zetten van permanente eyeliner. Ook is het mogelijk om oneffenheden als pigmentvlekken, littekens of vitiligo te camoufleren. De natuurlijke pigmenten worden met zeer fijne naaldjes tussen de eerste en tweede huidlaag aangebracht. Hier voel je bijna niets van! Na verloop van tijd zal het resultaat iets vervagen en is er een vervolgbehandeling nodig.

Grondige voorbereiding met brow-mapping


Brow-mapping betekent dat we volgens de gelaatsmorfologie en de eigen natuurlijke wenkbrauwhaar-inplanting de ideale wenkbrauwen uitmeten. In deze fase bekijken we ook de symmetrie, kleur en techniek, er kan gekozen worden voor Powderbrows of Nano-brows of zelfs een combinatie van beiden. Er wordt uitvoerig uitleg gegeven over de technieken en grondig bekeken welke techniek de beste is volgens de wens van de klant en de mogelijkheden van de wenkbrauwen. Indien je alvorens je afspraak aanvangt nog niet weet welke techniek jouw het beste past is dit geen enkel probleem, samen wordt gekeken naar de beste oplossing.

De verschillende technieken voor permanente wenkbrauwen


Powder Brows

Eén van de technieken die we bij Medi Spa gebruiken is Powder Brows; een relatief nieuwe techniek die zorgt voor een natuurlijk effect. Deze manier is geschikt voor alle huidtypes en heeft weinig ‘touch-ups’ nodig, omdat de kleurintensiteit vrij lang behouden blijft.


Bij deze techniek voor permanente wenkbrauwen worden je wenkbrauwen namelijk niet volledig donker ingevuld. Bij de aanzet beginnen we met een lichte tint die we vervolgens vloeiend door laten lopen naar een donkerdere tint in de punt van je wenkbrauw. Zo hebben je permanente wenkbrauwen een zachte, natuurlijke uitstraling! Klanten die het graag wat strakker of afgelijnder wensen kunnen ook geholpen worden door de kleurdichtheid of densiteit aan te passen naar intens.
Met deze techniek kunnen we de wens invullen van een klant die graag een super zachte of natuurlijke weergave van de wenkbrauwen heeft tot zeer intens gepigmenteerde wenkbrauwen.


Microblading

Een andere mogelijkheid voor het zetten van permanente wenkbrauwen is de Microblading/ Nano-brows techniek. Hierbij gebruiken we een soort mesje, dat bestaat uit een rij van 12 ultrafijne naaltjes of een ultrafijne machinale nano naald. Daarmee brengen we met één vloeiende beweging een simulatie van een hairstroke aan in de bovenste huidlagen. Microblading is perfect voor de droge en dunnere huid, omdat het pigment dan minder snel vervaagt. Heb je een vettere huid? Dan is deze techniek minder geschikt, omdat het pigment dan juist wél snel vervaagt.


Combi Brow​

Deze techniek is vergelijkbaar met de Ombré Powder Brows. Ook bij deze techniek ben je verzekerd van een zachte en natuurlijke uitstraling. Het verschil is dat we er hier hele fijne haartjes bij tekenen. De Combi Brows techniek is geschikt voor alle huidtypen en wordt aangeraden wanneer je van jezelf minder volle wenkbrauwen hebt. Ook bij Combi Brows zijn er niet veel touch ups nodig vanwege de hoge kleurintensiteit, die maar heel langzaam vervaagt.


Ook bij de Combi Brow techniek zorgen we weer voor een vloeiend verloop van de tint: lichtbij de aanzet tot donkerder in de punten. Bij de aanzet van je wenkbrauwen tekenen we er hele fijne haartjes bij. Zo worden je wenkbrauwen wat voller, vullen we eventuele kale plekken op en zijn kleine imperfecties in de vorm van je wenkbrauwen eenvoudig bij te werken.

Bekijk alle foto's

PHOTO-2023-06-30-15-17-32 3
PHOTO-2023-06-30-14-54-48
PHOTO-2023-06-30-14-54-48 (1)
PHOTO-2023-06-30-14-54-47
PHOTO-2023-06-30-14-54-47 (1)
PHOTO-2023-06-30-15-15-14
PHOTO-2023-06-30-14-54-51
PHOTO-2023-06-30-14-54-50
PHOTO-2023-06-30-14-54-50 (1)
PHOTO-2023-06-30-15-17-33

Hoe ziet een PMU behandeling eruit?

Op het tijdstip van jouw afspraak ontvangen we je in onze clinic te Sijsele. We vragen je om een medische fiche in te vullen en de uitleg over jouw behandeling goed door te lezen. Vervolgens nemen we je mee naar behandelruimte, waar je plaatsneemt op een comfortabel behandelbed. We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en je goed te adviseren. Met behulp van brow mapping meet de specialiste je gezicht op, om zo de grootte en vorm van de wenkbrauwen die het best bij jouw gezicht passen te bepalen.


Soms is het nodig om de wenkbrauwen eerst te epileren. Als dat gebeurd is wordt de vorm van de wenkbrauwen getekend. Daarna kijk je met behulp van een spiegel of je hier tevreden mee bent. Indien nodig passen we de vorm nog iets aan. Ook wordt er gekeken welke kleur het beste past wordt dit samen met jou overlegd. We beginnen nooit voordat jij aan hebt gegeven dat de vorm goed is!


Vervolgens worden je wenkbrauwen ingekleurd. Dit is meestal niet pijnlijk, maar je voelt het wel een beetje. Daarom is het fijn als je uitgerust en ontspannen naar je afspraak komt. Zo verloopt de behandeling het prettigst. Na afloop van de behandeling wordt alle nazorg goed uitgelegd. Ook krijg je het via de mail zodat je het thuis rustig kan doornemen.

Wie is onze permanente make-up specialiste?

Sylvie De Caluwe starte haar carrière als permanente make-up specialiste in 2008 en volgt tot op de dag van vandaag specialisatie-opleidingen om steeds de nieuwste en beste technieken onder de knie te hebben.


Naast tonnen ervaring is het belangrijk om mee te evolueren en bij te blijven, niet alleen op vlak van techniek maar ook naar apparatuur toe.


Wie Sylvie kent weet dat zij een warme persoonlijkheid is waar iedereen zich comfortabel voelt, zij behartigd deze passie met hart en ziel.

PLAN EEN GRATIS INTAKE GESPREK IN!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.